jump to navigation

Reşedinţa Reginei Maria 7 octombrie 2007

Posted by Doru in Bulgaria, Cladiri, Europa, EuroTrip, Foto, Landscape, Mare, Parc, Vara.
trackback

Reşedinţa Reginei Maria nu are nici pe departe prestanţa unei vile de mic afacerist r(r)omân, şi este în momentul de faţă muzeu conţinând atât obiecte ce au aparţinut Reginei (de ex biroul ei sau unele tablouri pictate de ea) cât şi elemente de arheologie pe care n-am înţeles dacă le-a strâns ea sau pur şi simplu le-au pus bulgarii acolo ca să nu mai facă şi un muzeu de arheologie în Balcic.

Exterior

În interior

Biroul Reginei

Tablou pictat de Regina Maria

Tablou pictat de Regina Maria

Tablouri pictate de Regina Maria

Exponate arheologice

Exponate arheologice

Comentarii»

1. Laura - 13 decembrie 2007

Imi pare rau pentru tine ca esti asa credul. Nici un tablou de acolo nu este pictat de regina Maria. Asta este fraiereala pentru r(r)omani creduli. Uita-te la semnatura reginei de pe asa-zisele picturi si o sa vezi cum isi bat joc bulgaroii de r(r)omani.

Iata o lucrare care poate fi de folos multor romani care viziteaza domeniul si vor sa stie cu adevarat ce a facut regina acolo, – o lucrare bazata pe documentatie si nu pe vrajeli bulgaresti de 2 leva:
http://www.tkinter.smig.net/QueenMarie/RecentBooks/Tenha-Juvah/index.htm
Apropo, regina nu a pictat niciodata autoportrete!!!!!

2. Doru - 13 decembrie 2007

Hai s-o luam incetisor: Eu am reprodus ce mi s-a spus. Daca ei m-au mintit, am mintit si eu mai departe. Recunosc ca nu am aprofundat subiectul, dar, sincer, nu mi se pare asa de important. Apoi: eu nu am zis niciodata ca cele doua portrete de femei sunt autoportrete. Am zis doar tablouri, asa ca cele 5 semne de exclamare sunt un pic exagerate 😛

Pe urma: bulgarii au o chestie pe care o vand asa cum se pricep ei. Si daca minciuna asta ma face sa dau bănuţu’ iar la sfarsitul zilei sa fiu multumit de ce am primit in schimbul banutului meu, inseamna ca asta e o treaba bine facuta si avantajoasa pentru ambele parti. Gandeste-te ca si romanii isi vand prin aceleasi metode Castelul Bran: Castelul lui Dracula, care nu numai ca n-a fost vampir 😦 dar nici macar nu a fost proprietarul castelului, ci doar musafir pentru cateva nopti. Si daca ai prilejul sa vorbesti cu niste turisti straini care au fost la castelul lui Dracula, vei constata ca la sfarsitul zilei ei sunt mult mai putin multumiti de ce au primit in schimbul banutului lor decat mine la Balcic (un exemplu aici)

In incheiere o intrebare: care e treaba cu link-ul ala al tau? eu nu am gasit acolo nimic care sa iti sustina afirmatiile…

3. Dan - 21 ianuarie 2010

Laura,in toata lumea turismul se face pe povesti ,sau vrajeli de 2 leva cum zici tu,asta da dovada de imaginatie si bun management,din pacate la noi in tara asta de rahat, nu suntem in stare nici macar de aceste povesti de doi lei!!

4. Sfaturi de calatorie în Bulgaria - 17 martie 2016

[…] Castelul de la Balcic […]


Lasă un comentariu