jump to navigation

Călător

    Întotdeauna mi-a plăcut să călătoresc. Să văd locuri noi. Să întâlnesc oameni. Să descopăr. Sunt printre norocoşii care au mers şi prin România, şi prin afară. Şi pentru că m-au întrebat mai mulţi, direct sau pe blog, despre călătoriile mele, ce consider că merită văzut în diverse locuri, m-am decis să adaug şi nişte scurte prezentări turistice, cu impresii strict subiective.

Generalităţi

    Înainte să plec într-o călătorie, vreau să ştiu cum va fi vremea acolo unde mă duc. Pentru prognoze meteo mă folosesc fie de serviciile weather.com, fie de cele ale accuweather. Pe lângă prognoza pentru perioada în care urmează să mă aflu acolo (oriunde ar fi acest „acolo”), şi care este cu atât mai precisă cu cât este mai apropiată în viitor, tot de acolo aflu care sunt mediile multianuale de temperatură şi precipitaţii pentru perioada în cauză, care îmi pot da o idee generală despre cum ar trebui să fie vremea când mă voi duce, mai ales dacă urmează să plec peste o lună sau două.

    O privire de ansamblu asupra destinaţiei mele găsesc pe wikipedia, fie din versiunea în limba română, fie din cea în engleză. Deşi wikipedia nu este un ghid turistic, oferă suficient de multe informaţii de ordin turistic încât să constituie un bun punct de plecare.

    Un ghid de călătorie şi o hartă a zonei unde urmează să mă duc este un alt element important. Cu ceva vreme în urmă am descoperit Skylines, un site al Austrian Airlines care găzduieşte ghiduri pentru mini-excursii de 48 de ore în numeroase oraşe din lume (cu o mai mare preponderenţă a oraşelor din Europa – inclusiv România), iar pe siteul Austrian Airlines o listă similară cu ghiduri în format PDF ale principalelor lor destinaţii, incluzând puncte de interes turistic şi hărţi detaliate. Edit iun 2012 – ambele siteuri mentionate anterior au fost unificate in cadrul Red Guide.

Bineînţeles, există numeroase alte siteuri cu prezentări ale oricărei destinaţii din lume, şi pe care le folosesc în funcţie de nevoi.

Aşa că vă urez călătorii frumoase şi vreme bună!

Comentarii»

1. mara - 9 aprilie 2008

ok,multumesc inca o data.Imi place limba ta romana,apreciez asta mai ales ca eu sunt din generatia ‘veche’.
Si apropos m-am hotarat ,si tu mai ajutat,-next SPAIN!!
Si apropos ,sunt nevasta de fotograf,,,,,,profesionist!
Multam fain!!!

2. Călător… « FotoBlog de România - 9 aprilie 2008

[…] Călător jump to navigation […]

3. NoraVi - 16 mai 2008

Daca ajungi prin Norvegia, ai grije cum te porti cu Troll-ii .. de Ei depinde totul si nu de prognozele Meteo. Daca n-ai fost inca, fa/o curand, caci asa o destinatie … mai rar! … Voi mai tot trece pe „strada” Ta, caci e grozav ce faci … Seara frumoasa iti doresc, NoraVi

4. nora - 14 august 2008

Am reventi, caci mi-a fost un parintesc „dor” de Tine, Doru … (Fiul meu a implinit de curand 33 ani)
Esti chiar o Minune-minunata! Ma bucur sa descopar atata puritate a gandului si a preocuparilor la cineva tanar … Bine ar fi sa ti se alature cat mai multi. Din pacate, constat, ca in trei luni -de cand Te-am descoperit-, n-a trecut prea multa lume pe cararile astea.
… Mai povesteste -pe unde ai fost vara asta-, caci o faci tare frumos
Te trimit cu gandul spre Galicia .. unde eu n-am fost, dar, ieri am primit de la „www.funmail2u.de” un cantec al lui Julio Iglesias, insotit de imagini din partea asta de Spanie … Incantatoare!!! … Cauta-i… Sunteti din aceeasi „familie”
Iti doresc o zi minunata, pe oriunde te poarta pasii, cu drag, NoraVi

5. nora - 14 august 2008

Am aflat pe unde-ai fost … si-ai povestit cum stii mai bine … Multumesc pentru Trandafir!
Pot sa-Ti spun „Casa de piatra”?! .. sau e altcineva acolo …

6. Doru - 14 august 2008

nu, in poza aceea e una din verisoarele mele cu sotul ei. eu mai astept nitelus 🙂

7. nora - 15 august 2008

Urarea ramane desigur, pentru EI …
Cat despre Tine … ce-i al Tau … fii sigur ca-i pus de-o parte! …
Ai grija insa , sa ramana stacheta la nivelul Tau … De „neveste” plictisitoare, e plina Lumea … Cauta sa-ti semene … Vorba ce spune, ca se atrag contrastele, poate fi buna in orice altceva, dar nu in casnicie -pe termen lung, adica- … Ca sa Te-nteleaga, sa Va-ntelegeti, trebuie sa fiti si asemanatori .. adica, cultural, ca educatie, ca preocupari … Inainte de a o duce la „Sfat”, ia-o cu Tine, plimb-o prin Lume (-cel mai bine prin Norvgia, caci acolo mai are un exanen si cu Troll-ii), mancati din aceeasi -unica!- bucata de paine, beti apa din izvor, mergeti prin ploaie … si mai apoi doar. puneti-Va coronitele pe cap … Tu chiar n-ai cum sa fii, decat un „Tip” strasnic … asa ca, iti doresc tot Binele din Lume …

8. nora - 16 august 2008

Doru, prin Toscana, cea atat de iubita -pe buna dreptate!-, ai fost la casa in care s-a nascut LEONARDO da Vinci? … iar daca ai fost, ai mai fost si la Amboise, unde a locuit in ultimii trei ani din viata si pe unde -sigur!- se mai afla si acum Spiritul Sau … E o minunatie! Dupa ce in Italia (-disputat si respins tot o data de Toscana si Lombardia -), o dusese jalnic, l-a luat cu El, Regele Frantei si i-a oferit o resedinta langa castelul sau din A. Leonardo a plecat cu Gioconda cu tot -de care si uitase poate, negustorul ce-i comandase portretul sotiei … Asa se face, ca tabloul este proprietatea de drept a Frantei … , iar micutul Castel e un muzeu ce cuprinde multe din proiectele Sale -parte din ele experimentate la serbarile regale -tot felul de inventii pirotehnice etc.
Minune-minunata e Lumea asta … Bani sa ai si sanatate ca s-o colinzi in lung si-n lat … precum vad ca faci Tu …


Lasă un comentariu